Bordir minangka istilah umum kanggo pola dekorasi bordir ing kain nganggo jarum lan benang.

Bordir minangka istilah umum kanggo pola dekorasi bordir ing kain nganggo jarum lan benang. Sulaman rong jinis yaiku sulaman sutra lan sulaman bulu. Ing sutra utawa serat utawa benang liyane ditusuk jarum kanthi desain lan warna tartamtu ing bahan sulaman lan warna ditusuk jarum kanggo mbentuk pola hiasan. Iki minangka seni nambah desain lan pabrik manungsa ing kain sing ana nganggo jarum lan utas. Bordir, sing duwe sejarah paling ora rong utawa telung ewu taun ing Tiongkok, minangka salah sawijining kerajinan tangan tradisional Tiongkok.
Bordir kita nggunakake tanduran, kembang lan pola kartun bordir ing tembok telung dimensi sing digantung, sarung bantal, kaca, dompet, headwear, kalung, dering, anting-anting, talismans, topeng, saputangan, lan liya-liyane. Sulaman minangka jinis sing nggawe obyek asli sing isine jajan, ora mung nuduhake level sulaman sulaman, uga nggawe prekara sing ora umum yen nambah nesu. Rincian kinerja sulaman garis sing apik, nyorot pesona khas.
Bordir nduweni spiritualitas, minangka rasa urip, warna sing polos lan harmoni, kurang saka ruangan imajinasi sing ora ana enteke. Bordir minangka lirik katresnan, jarum lan benang sing lembut, kain kosong diwenehi inspirasi, imajinasi sing apik lan apik nghias urip monoton, lan nggawe lanskap impen lan wektu puisi. Paket bahan kasebut kalebu kain bordir dicithak, benang bordir, jarum bordir, instruksi nggambar kanthi rinci. Produk durung rampung, kudu digawe nganggo tangan, cocok kanggo pamula, Kanca sing main jarum lan utas kaping pisanan, aja padha sumelang, produk sulaman dilengkapi tutorial rinci video definisi tinggi, tindakake video kasebut bisa dirampungake, ayo sampeyan lan sulaman kontak jarak adoh. "Jagad iki ora kekurangan kaendahan, mung ora duwe mata kanggo golek kaendahan", akeh perkara biasa, mesthi ora digatekake karo ati sing sibuk.
Mbok menawa urip iku ora kabeh apik, nanging angger ana rasa tresna marang urip, seneng nggawe ati sing ayu, mula kanthi alon-alon, urip bakal dadi kekarepan sampeyan. Sajrone ati, prekara biasa uga bisa dadi luar biasa, yen gelem ati, urip biasa bakal diwenehi makna unik!


Wektu kiriman: Aug-03-2020